Místo souše moře internetu, jihočeští Piráti se na vlnách nejen připravovali na nadcházející krajské zastupitelstvo

Improvizace ani efektivní využívání internetu nejsou Pirátům cizí. V neděli 17. května se proto krajské forum odehrálo už podruhé virtuálně. A jako vždy bylo otevřené zájemcům o členství i široké veřejnosti.

Nejžhavějším tématem se stalo čtvrteční zasedání krajského zastupitelstva, kde se mimo jiné jednalo o plošném snižování dotací. Podle Pirátů jde o příliš jednoduché řešení složitého problému, při kterém zbytečně létají třísky. Proto čelní kandidáti připravované změny v krajské rozpočtu pečlivě studovali.

Řeč přišla i na formu pravidelných zasedání. Zlatým pravidlem totiž je, že pokud práci lze řešit přes internet, tak ať se tak stane. Živá osobní setkání by tak měla být do budoucna spíše neformální.

V průběhu online zasedání se připojil také předseda strany Ivan Bartoš, který mluvil například o novém programu Pirátů s názvem Budoucnost řešíme teď!

Krajské fórum se znovu setká koncem června (o přesném termínu budeme informovat), tentokrát už opět na živo a konkrétně v Týně nad Vltavou. Tímto bychom rádi pozvali novináře, nováčky i kohokoliv z široké veřejnosti, aby se na Piráty přišel podívat.