Rada města Soběslavi na svém listopadovém jednání rozhodla o zrušení komise pro informační technologie a komise pro životní prostředí a odpadové hospodářství, jejíž pravomoc byla nově svěřena komisi stavební. Odvolanými členy komisí jsou především zástupci opozice a mimo jiné i členové petičního výboru - Miloš Bučinský (zastupitel za Piráty pro Soběslav, člen petičního výboru), Jan Černý (zastupitel za Piráty pro Soběslav), Zdeněk Kozlíček (člen petičního výboru) a Zdeněk Vedral (člen petičního výboru).

Důvodem zrušení komisí je údajně nedostatečná činnost obou komisí. Komise pro IT se sešla 5x a prošla třemi personálními změnami včetně pozice předsedy. Za tu dobu stihla navrhnout veřejnou Wi-Fi na náměstí či zrevidovat obsah městských webových stránek. Komise životního prostředí a odpadového hospodářství se sešla 9x a její zásluhou je například větší počet stanovišť na tříděný odpad či lepší péče o městskou zeleň.

Piráti pro Soběslav nesouhlasí s tvrzením, že by činnost komisí byla nedostatečná. Neustálé personální změny v IT komisi, neochota rady města akceptovat komise jako svůj poradní orgán a reagovat na jejich výstupy, jsou těmi zásadními problémy. Za zrušením obou komisí nevidíme snahu rady města zlepšit fungování města, ale snahu eliminovat odpůrce nekontrolovatelné výstavby v průmyslové zóně.

Piráti pro Soběslav