Starosta Protivína nominovaný za ODS přihrává zakázky pro svou firmu?!

Přihrávání zakázek firmě pana starosty? Účelové dělení zakázek? Bohužel běžná praxe města Protivín, ve kterém vládne Jaromír Hlaváč zvolený na kandidátce ODS.

Starosta Jaromír Hlaváč je také shodou okolností odsouzený korupčník ze známé kauzy Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit?, který za to, že jako fotbalový rozhodčí předával úplatky, dostal v minulosti osmiměsíční podmínku.

Antimonopolní úřad nyní potvrdil pokutu 120 tisíc městu Protivín za dělení stavební zakázky. Bohužel ti, kteří za škodu nesou odpovědnost – zastupitelé koalice ODS, KDU-ČSL a KSČM, nadále pokračují v praxi dál.

Podrobněji o celé kauze psal Deník N.

A co si o tom myslí jihočeští Piráti?

„Vůbec nerozumím tomu, že se od této koalice už dávno nedistancovalo vedení stran. Starosta Hlaváč své členství v ODS sice ukončil, ale to se stalo dávno před komunálními volbami 2022, kdy byl znovu zvolen právě na kandidátce této strany. Nic to navíc nemění na tom, že ho v pozici drží současní členové ODS a KDU-ČSL, kteří jsou zastupiteli a na celém způsobu zadávání zakázek tím také nesou odpovědnost. To není pouhé strkání hlavy do písku, aby problém neviděli, to je přímá podpora. Je v rukou zastupitelstva kohokoliv z funkce odvolat.“ dodala Veronika Kovářová, předsedkyně krajského sdružení České pirátské strany.

Celá situace ukazuje dlouhodobý a strukturální problém jihočeské ODS a KDU-ČSL.

Jako Piráti podobné praktiky naprosto odmítáme. I proto jsme stále jediná strana bez korupce!