Jihočeští Piráti slaví úspěch v krajských volbách prací, mají 9 zastupitelů, nyní probíhají povolební vyjednávání

4. října 2020

České Budějovice, 4. října 2020 - Piráti uspěli v krajských volbách, získali nově 94 zastupitelů, celkem jich mají 99, z toho v Jihočeském kraji 9. „Mám radost z toho, že nám lidé dali důvěru. Děkujeme všem, kteří přišli k volbám a mohu slíbit, že budeme pracovat tak, jak jsme se k tomu zavázali,“ okomentoval výsledky lídr Lukáš Mareš.

V současné době probíhají povolební vyjednávání se všemi stranami, které získaly mandáty. Piráti se snaží udělat vše pro to, aby bylo možné naplňovat vlastní program.

"Sešli jsme se se zástupci všech stran po uzavření výsledku voleb, jednání probíhala dlouho do noci. Vnímáme snahu ostatních partnerů, abychom s nimi vstoupili do koalice, v současné chvíli se klub usnesl na rozpracování koalice Pirátů, KDU+TOP09, ČSSD, STAN a Jihočeši 2012, kde vnímáme nejvíce programových průniků. Nyní je na potenciálních partnerech, aby tuto myšlenku diskutovali ve svých klubech," doplnila Veronika Kovářová, nově zvolená předsedkyně zastupitelského klubu jihočeských Pirátů.

O výsledcích jednání budou Piráti otevřeně informovat.