Piráti v jižních Čechách obsadili třetí příčku, dosáhli na 10,51 %

22. října 2017
Piráti v jižních Čechách obsadili třetí příčku, dosáhli na 10,51 %

Jihočeští Piráti předvolební kampaň rozhodně nepodcenili, členové strany, dobrovolníci a další sympatizanti pomáhali ve všech regionech především rozdáváním listů, přibližováním pirátských myšlenek a programu, výlepem plakátů a rozvěšením bannerů. Nejen díky tomu dosáhla Pirátská strana v Jihočeském kraji skvělého třetího místa s 10,51 % hlasy a získala jednoho poslance. Tím se stal jihočeský pirátský lídr Lukáš Kolářík.

Přinášíme výsledky větších měst (nárůst oproti minulým volbám do poslanecké sněmovny). Ve výčtu měst měli nejlepší výsledek v Týně nad Vltavou (14 %) a v rodném městečku lídra Lukáše Koláříka v Katovicích 13,84%.

Jihočeský kraj: 10,51 % (+ 8,14 %)

Týn nad Vltavou 14,01 % (+ 11,44 %)

Tábor 12,77 % (+ 9,98 %)

Písek 12,67 % (+ 10,08 %)

Blatná 11,85 % (+ 8,82 %)

Jindřichův Hradec 11,7 % (+ 9,32 %)

Milevsko 11,5 % (+ 8,84 %)

Český Krumlov 11,04 % (+9,8 %)

České Budějovice 11,02 % (+ 8,95 %)

Strakonice 11 % (+ 8,18 %)

Třeboň 10,73 % (+ 8,83 %)

Soběslav 10,68 % (+ 8,8 %)

Prachatice 10,18 % (+ 7,74 %)

Vimperk 8,81 % (+ 6,26 %)

Jihočeští piráti by touto cestou chtěli ještě jednou poděkovat za mohutnou podporu všem voličům, dobrovolníkům a sympatizantům, kteří nám v kampani nezištně pomáhali a věřili v úspěch. Bez vás všech by Piráti nyní nebyli třetí nejsilnější stranou v České republice. Celkem v naší zemi volilo Piráty 546 393 lidí, tedy 10,79 % a Piráti budou mít celkem 22 poslanců.

S vaší podporou budeme denně pracovat na zprůhlednění veřejných financích a kontroly moci a mocných. Díky a držte nám palce, sledujte nás!

Podrobné výsledky naleznete na volby.cz