Piráti nepodpořili omezování vlakové dopravy v Jihočeském kraji

18. března 2021
Piráti nepodpořili omezování vlakové dopravy v Jihočeském kraji

Rada Jihočeského kraje schválila a předložila krajskému zastupitelstvu návrh společnosti JIKORD s.r.o., který má omezit drážní dopravu. Důvodem tohoto omezení jsou dle dodaných informací opatření proti šíření koronaviru a s tím související snížení příjmů kraje ze sdílených daní. Omezení je ale plánováno na nesprávnou dobu a Piráti hlasovali v souladu se svým programem, který prosazuje spíše rozšiřování dopravní obslužnosti na území Jihočeského kraje.

„Chápeme, že jde o úsporu v nelehké době, ale tato úspora je velmi malá oproti tomu, že se opakovaně omezuje dopravní obslužnost v kraji. V tomto případě jde navíc o omezení některých prvních a posledních spojů od poloviny letošního roku, což nám nedává smysl. Omezení drážní dopravy by pro nás bylo přijatelné okamžitě v souvislosti s omezením pohybu lidí, nikoli někdy později, kdy bude podle nás potřeba spíše opět nastartovat ekonomiku,“ uvedl k dnešnímu hlasování krajský zastupitel Martin Kákona.

Piráti se ve svém programu pro krajské volby zavázali k prosazování zvyšování kvality dopravy v Jihočeském kraji a dle tohoto závazku budou hlasovat i v budoucnu.

<hr>

O práci zastupitelů budeme i nadále informovat.

Sledovat nás můžete na Facebooku, Twitteru a na webu. Kontaktovat nás můžete buď přímo, nebo přes krajské expertní týmy.