Lukáš Kolářík je lídrem Pirátů za Jihočeský kraj pro volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR

20. prosince 2020

V primárních volbách Pirátů v Jihočeském kraji se lídrem kandidátní listiny pro nadcházející volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR stal Lukáš Kolářík. Současný poslanec, který se kromě jiného snaží narovnat systém exekucí, byl lídrem za Jihočeský kraj i v předchozích volbách v roce 2017.

„Jihočeši mě postavili do čela kandidátky, která bude v roce 2021 bojovat o sněmovnu. Získal jsem téměř 90procentní podporu, za kterou děkuji všem, kteří ve mne vložili svou důvěru. Pozici lídra vnímám jako velkou zodpovědnost nejen vůči krajskému sdružení, ale zejména vůči voličům. Chystám se postavit silný tým, který bude na podzim příštího roku útočit na vítězství ve volbách,“ uvedl Lukáš Kolářík.

Lukáš Kolářík vystudoval obor elektronické počítačové systémy na SOŠ Blatná a v minulosti pracoval mimo jiné jako obchodník s výpočetní technikou, vedoucí servisu a manažer prodejny se spotřební elektronikou. Nyní je společníkem a také technickým ředitelem ve firmě zabývající se poradenstvím v oblasti pokladních zařízení.

Piráty podporoval od jejich vzniku a od roku 2013 je aktivním členem. Byl předsedou místního sdružení Strakonicko a předsedou i místopředsedou krajského sdružení. Pochází z jihočeského městečka Katovice, kde pobýval většinu svého života, a nyní žije, z pracovních důvodů, v Písku. Má tři dcery (jedenáctiletá dvojčata a pětiletou dcerku), pro které by chtěl zajistit dobré podmínky pro život. To je také jedním z mnoha důvodů, proč vstoupil do politiky.