Jihočeský kraj bude vymáhat škodu způsobenou bývalým ředitelem Jihočeské centrály cestovního ruchu, na případ upozornil zastupitel Jiří Roubíček

16. prosince 2022

Na prosincovém jednání Rady Jihočeského kraje bylo rozhodnuto o vymáhání škody způsobené Jihočeské centrále cestovního ruchu (JCCR) jejím bývalým ředitelem Jaromírem Poláškem. Na situaci původně během jednání zastupitelstva upozornil Jiří Roubíček (Piráti).

O případu jsme informovali v tiskové zprávě z 15. září 2022, kterou najdete zde - Minulé vedení Jihočeské centrály cestovního ruchu způsobilo finanční škodu Jihočeskému kraji, Piráti upozorňují, že někdo musí nést odpovědnost

„Je to odpovědnost ředitele a jeho pochybení, když vedení Jihočeské centrály cestovního ruchu neakceptovalo ani doporučení k nápravě na základě provedeného auditu, kdy ředitel následně dokonce vykazoval opravy stavu věcí, které vůbec provedeny nebyly. Na to se přišlo až při druhé kontrole,“ uvádí krajský zastupitel Jiří Roubíček.

Finanční škoda JCCR a potažmo Jihočeskému kraji, která bude krajem vymáhána, byla způsobena neoprávněným vyplacením odstupného ve výši 144027 Kč bývalé ekonomce organizace a také neoprávněným vyplácením příplatků další zaměstnankyni, a to ve výši 128448 korun.

„Jsme rádi, že i na základě našeho upozornění na špatné hospodaření v JCCR se vedení kraje rozhodlo vymáhat škody, které pan Polášek svým špatným hospodařením zapříčinil,” dodává Jiří Roubíček.

O práci v krajském zastupitelstvu, ve výborech a komisích, budou Piráti i nadále informovat, sledovat je můžete na Facebooku, na Instagramu a na webu.