Benefice Autumn Night v Katovicích s podporou Pirátů patří tentokrát speciálním školám ve Strakonicích

V kulturním domě v Katovicích se 8. prosince koná již 6. ročník charitativní multižánrové akce Autumn Night Katovice. Výtěžek z benefičního večera poputuje tentokrát do Mateřské školy, Základní školy a Praktické školy ve Strakonicích. Ty jsou určeny žákům s mentálním postižením, souběžným postižením více vadami a PAS (poruchou autistického spektra). Benefici pořádá spolek Rally Fans Katovice a kapela Riverside Project. Partnery projektu v roce 2018 jsou Česká pirátská strana, Městys Katovice a Komunitní nadace Blanicko-Otavská.

„V rámci akce si můžete nejen prohlédnout, ale také zakoupit vystavené práce žáků z výše jmenovaných škol. Zakoupením výrobků navýšíte celkový výtěžek akce, který poputuje právě na další vzdělávání těchto dětí. Jsem rád, že se na akci, která má smysl a pomáhá právě hendikepovaným dětem, finančně podílejí také Piráti,“ říká jeden z pořadatelů, který je zároveň předsedou jihočeských Pirátů a poslancem Parlamentu ČR Lukáš Kolářík.

„Musím říct, že od samých začátků, dávno předtím než měli peníze i současnou popularitu, nás Piráti podporovali. Teď už jsou přeci jen jinde, ale „nevyměkli“ a akci podporují dál. Toho si cením, stejně jako všech sponzorů, dobrovolníků a pochopitelně účastníků benefičních koncertů, kteří se pobaví a zároveň přispějí na dobrou věc,“ říká za pořadatele Martin Mazuch.

Kulturní dům bude otevřen od 18 hodin, v 19 hodin bude začínat první kapela. „Minimální vstupné bude 90 korun, ale jeho horní mez rozhodně neomezujeme,“ dodává s úsměvem Martin Mazuch.

Během večera vystoupí tyto kapely:

• RIGHTNOW - pop - rock / Strakonice
  • RIVERSIDE PROJECT - alternative-rock / Katovice
  • FUNKCE ŠROUBU - punk-hardcore / Blatná
  • ANČA BAND - dance music / Blatná
  • ELEMENT - rockabilly-rock'n'roll / Český Krumlov

Výtěžek 5. ročníku ve výši 41 753 korun směřoval do Dětského domova ve Volyni.

<embed alt=" " embedtype="image" format="left" id="3100" />

<embed alt="null" embedtype="image" format="left" id="3101" />