O čem jednala Rada města v Táboře?

17. dubna 2024
O čem jednala Rada města v Táboře?

Od května bude možné přihlašovat projekty do nového ročníku participativního rozpočtu. Pro rok 2024 je z městského rozpočtu vyčleněná částka na projekty PaRo celkem 2 mil. Kč. Návrh se podává elektronicky nebo pomocí e-mailu a hlasování bude probíhat elektronicky prostřednictvím internetových stránek tvorimetabor.cz

Rada města dala také zelenou vzniku projektové dokumentace pro interaktivní expozici v Křižíkově elektrárně. Výstava má připomínat právě odkaz Františka Křižíka, jeho vynálezy a návštěvníky by měla seznámit i s principy elektřiny. (Vizualizace viz titulní obrázek)

Další změnou ve městě bude instalace elektronické evidence ve sběrných dvorech. Díky tomu se zamezí možnému zneužívání sběrných dvorů cizími občany nebo firmami. Pro jednoduchost byla zvolena varianta, kdy se budou evidovat občanské průkazy do zabezpečeného systému.

Vybrali jsme také dodavatele pro rekonstrukci vodovodu a kanalizace v ulici Vodňanského. Díky tomu se v dané ulici přestaví nevyhovující kanalizační stoky a dojde samozřejmě i na následnou rekonstrukci celé komunikace.

Tento článek byl sdílen z jiného webu. Originál si můžete přečíst zde.