Tomáš Guth Jarkovsky

Tomáš je členem Pirátů od jara 2019 a je členem místního sdružení Českobudějovicko. Ve straně se realizuje v zahraničním odboru jako zástupce vedoucího a také je hlavním koordinátorem týmu Mladých Pirátů.

Tomáš pochází z jihu Čech z města Borovany, ale již od roku 2015 studuje, žije a pracuje v Praze. Vystudoval všeobecně zaměřené Biskupské gymnázium v Českých Budějovicích a v současnosti studuje informatiku na Matematicko-fyzikální fakultě Univerzity Karlovy.

Mimo to v současnosti pracuje pro poslanecký klub Pirátů, a to od listopadu 2017, kde nejprve působil několik měsíců jako asistent tajemníka, a následně se výběrovým řízením dostal na pozici Pravé ruky poslance Františka Kopřivy. Pro Františka Kopřivu vyřizuje administrativu, organizuje jeho čas a kalendář a připravuje podklady a některé veřejné výstupy. Také se podílí na Františkovo feministických, lidskoprávních, a některých zahraničních agendách a je lidskoprávním kontaktem sněmovního resortního týmu EZO - Evropa, zahraniční a obrana.

Ve volném čase se primárně věnuje tvorbě, organizaci a hraní larpů (např. spoluautorství vzdělávací rolové hry Čára). Mimo to mezi jeho zájmy patří kinematografie, fotografie a počítačové i stolní hry.

Politické názory podle USAcentrických 8Values: https://goo.gl/9mFHe7