Zastupitelský klub budějovických Pirátů vyhlašuje výběrová řízení na členy dozorčích rad

10. 11. 2018

Ustanovená koalice prosazuje větší vstřícnost směrem k opozičním stranám při dozorování městských společností. Pirátům bylo nabídnuto podílet se na účasti ve čtyřech dozorčích radách. V souladu s pirátským přístupem k obsazování veřejných funkcí vyhlašují na své nominanty otevřená výběrová řízení.

Jedná se o tyto dozorčí rady:

● Dopravní podnik města České Budějovice, a. s.

● Lesy a rybníky města Českých Budějovic s.r.o.

● Správa domů s.r.o.

Čtvrtou nabídnutou dozorčí radu – Teplárna České Budějovice, a.s. - obsadí po domluvě uvnitř zastupitelského klubu Zelení. Předseda zastupitelského klubu Pirátů MUDr. Lukáš Mareš k tomu říká: „V dohledné době čekají zejména Teplárnu zásadní strategická rozhodnutí, a proto otevření dozorčích rad městských společností zástupcům opozice hodnotíme pozitivně. Doufáme, že se na podobné vlně ponese i naše budoucí spolupráce a občané opět začnou politikům důvěřovat.“.

Odkaz na fórum s vyhlášeným výběrovým řízením na nominanty do dozorčích rad:

Pirátská strana získala 12,19% hlasů v komunálních volbách v Českých Budějovicích a stala se tak se 6 kandidáty čtvrtou nejsilnější budějovickou politickou stranou. Ze všech krajských měst (kromě Prahy) získala Pirátská strana právě v Budějovicích nejvíce hlasů.

Kontakt pro média:

Klára Bidařová Koordinátorka pro Jihočeský kraj tel: +420 770 199 948 klara.bidarova@pirati.cz

DRŽÍME KURZ

Kam dále?